CV mall

Det är väl värt att ha ett proffsigt CV som man kan skicka då man vill ansöka om jobb. Ett CV är ju ett dynamiskt dokument för den som ständigt vidareutbildar sig och som testar nya uppdrag. Det här är något som ska framgå i dokumentet, men det kan vara klokt att fundera på om man verkligen måste ta med allt. Om det är så att man har hoppat mellan en massa olika arbetsplatser så kan detta ge ett intryck av att man inte klarar av att sköta ett jobb och då kan det vara bättre att vara lite återhållsam med informationen och enbart lista det som ser stabilt ut. Det är viktigt att förstå att en arbetsgivare kommer att ta del av ett CVs samlade intryck hellre än att gå in på specifika punkter. Det kan vara klokt att följa ett CV exempel, men det viktigaste är att man ser till att informationen är lätt att uppfatta och att man gör ett gott intryck.

CV mall

En CV mall kommer att ange vad man ska ha med i dokumentet. En mall är smart att använda sig av både då man ska skriva ett nytt CV och då man kanske vill städa upp lite i ett äldre dokument som kanske känns lite rörigt. Saker som måste vara med är:

  • Din kontaktinformation samt kontaktinformation för företaget som du söker jobb hos
  • Lista med utbildningar
  • Lista med anställningar
  • Lista med meriter då dessa finns

Ett tips är att jobba med en enkel mall som är lätt att överskåda. När det blir lätt för en arbetsgivare att se på ditt CV så är chansen att han eller hon läser det mycket större. Försök hålla ditt CV till en sida då det är möjligt då flera blad kan leda till att en mycket upptagen arbetsgivare kanske väljer att läsa ett annat CV först.

Hur viktigt är det med en bild?

En bild är viktigt och det här är något som man kan, men man måste inte, infoga längst upp på sitt CV. Det gäller dock att det är en bra och representativ bild. Det kan vara väl värt att ta sig till en fotostudio för att få en professionell bild där man är klädd på rätt sätt och även har ett ansiktsuttryck som känns inbjudande men på ett professionellt sätt.

Tänk på ordningen!

Tänk på att din sista anställning och din senaste utbildning ska finnas längst upp. Att du jobbade på kollo för 20 år sedan är möjligen en merit men inte lika viktigt som att du under de senaste 5 åren har agerat som inköpschef för ett internationellt företag. När du ska lista övriga meriter så kan saker som hobbys och sporter tas upp för att visa på att du är en aktiv person med många intressen, en person som det är kul att umgås med.